Jak našlehat mléko

26.02.2018

Způsobů, jak našlehat mléko, je celá řada. Výsledkem tohoto procesu je tzv. mikropěna, která se používá především k přípravě kávových nápojů, jako je například cappuccino nebo latte macchiato. V kavárně se lze nejběžněji setkat se šleháním pomocí vodní páry s využitím systému vestavěného přímo v kávovaru, ale v domácím prostředí se téměř není možné ke kavárenským podmínkám přiblížit, a to zejména kvůli ceně kvalitního přístroje.


Jak našlehat mléko i doma


Ruční mini šlehač

Jedním z nejsnazších způsobů, jak napěnit mléko, je využití malého ručního šlehače na mléko. Jeho cena není nijak závratná a lze jej zakoupit v téměř každém obchodě s elektro nebo kuchyňským vybavením. Mléko je vhodné nejdříve zahřát na 60-70 stupňů Celsia, samotný proces šlehání pak zabere asi 30-40 sekund. Výsledkem by měla být hladká mikropěna, která je na povrchu lesklá. 


Elektrický šlehač

Pokud se vám však mléko nebude dařit našlehat do požadované konzistence ručně, můžete využít elektrického napěňovače. Vzhledem se podobná rychlovarné konvici a celou práci odvede za vás. Jedinou nevýhodou může být nutnost přelít mléko do konvičky v případě, že budete chtít tvořit latté art. 


Za pomoci french pressu

Nechcete-li kupovat žádný přístroj a pouze si vystačit s tím, co máte doma, pak můžete využít french press, jestliže ho už k přípravě kávy máte. Stejně jako při ručním šlehání mléko předem zahřejte na 60-70 stupňů, a poté jej pomocí stlačování směrem dolů poměrně jednoduše našlehejte.



© 2018 JAK NA KAFE
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky